Cart0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

O podjetju Milwaukee

Izdelki
Zgodovina
Tržišča in distribucijski kanali
Inovacije in razvoj proizvodov
Sedež družbe in tovarne
Proizvodnja in distribucija
Prodaja in servis
Kakovost Milwaukee


Družba Milwaukee Electric Tool Company je vodilni proizvajalec in ponudnik prenosnih električnih orodij in pribora za najtežje zahteve razred »Heavy-Duty«, namenjen profesionalnim uporabnikom po vsem svetu.

Od svoje ustanovitve leta 1924 se je družba Milwaukee osredotočila na eno samo vizijo : izdelovati najboljša električna ročna orodja in pribor za najtežje zahteve za profesionalne uporabnike. Danes pomeni ime Milwaukee orodja najvišje kakovosti, trajnosti in zanesljivosti, ki jih je mogoče kupiti.

1 Izdelki
Družba Milwaukee izdeluje svoja ročna orodja v značilni rdeči barvi z obema napetostima 120 in 230 Voltov, za uporabo po vsem svetu. Obširna proizvodna paleta pokriva čez 500 različnih modelov orodij, od popolnega izbora akumulatorskih orodij, žag lisičark, vrtalnikov, žag, brusilnikov in kladiv do orodij, ki so konstruirana za posebne namene kot so podstavki za vrtanje z diamantnimi svedri, sistemi za vrtanje z magnetnimi stojali, vrtalniki z magazini in akumulatorske pištole za iztiskanje kartuš s tesnilnimi masami.

Za podporo vsakemu izdelku je na razpolago več kot 3500 različnih priborov. Ta pribor vsebuje žagine liste, kronske svedre, spiralne svedre, vrtalne nastavke za les, rezkarje in diamantne rezalne plošče, brusilne diske, žične ščetke, nastavke za rezkalnike, vijačne nastavke, brusilne kolute in trakove ter svedre za udarno vrtanje.

2 Zgodovina

Družbo Milwaukee je leta 1924 ustanovil A.F.Siebert na osnovi orodja z imenom »Hole-Shooter«,kar je bil prvi lahki, prenosni, enoročni vrtalnik za svedre 1/4". Družba je ohranjala svoj ugled inovatorja, ko je leta 1949 razvila edinstveni kompaktni kotni vrtalnik in prenosno električno žago, žago lisičarko Sawzall leta 1951 in vrtalnik z visokim navorom Hole-Hawg leta 1970. Vsa ta orodja so postala industrijski standard. Po letu in pol strogega preizkušanja so leta 1991 uvedli žago lisičarko Super Sawzall, z močjo 1000 W in 0 - 2800 hodi v minuti, kar je največ v tovrstni industriji.


3 Tržišča in distribucijski kanali

To so delavci v gradbeništvu, obdelava kovin, klimatske naprave, izvajalci električnih instalacij, splošno gradbeništvo, oprema trgovin, renoviranje, instalaterji kuhinj, vzdrževalci in vsi drugi, ki potrebujejo orodja za najtežje zahteve in profesionalno delo.

Družba Milwaukee prodaja svoje izdelke po vsem svetu predvsem preko glavnih distributerjev specialistov za orodja in trgovcev z opremo in stroji.


4 Inovacije in razvoj proizvodov

Od svoje ustanovitve leta 1924 je družba Milwaukee vodilna pri inovacijah, ki jih je uporabila v svojih novih izdelkih. Do konca leta 2002 je bilo podeljeno preko 137 ameriških in 179 mednarodnih patentov. Inovativni novi izdelki vsebujejo Tilt-Lok krožno žago, ki ima kot prva prva na svetu nastavljivi ročaj in žago lisičarko Sawzall – Hatchet z ročajem, ki ga je mogoče nastaviti v 6 položajev.

Inovacije se danes nadaljujejo s serijo akumulatorskih vrtalnih vijačnikov in udarnih vrtalnikov Lok-Tor, ki so del palete brezvrvičnih orodij z napetostjo 12-18 V, ki je najširša v branži. Študij zahtev uporabnikov, računalniško podprto konstruiranje, obsežno testiranje življenjske dobe in zanesljivosti,ki ga izvaja sama, hiter razvoj proltotipov in testiranje na terenu tja do uvedbe novega izdelka na trgu vse to je osnova, da je lahko družba Milwaukee ponosna na svoj ugled dobavitelja inovativnih in kakovostnih izdelkov.


5 Sedež družbe in tovarne

Sedež družbe je v Brookfieldu, Wisconsin, kjer so tudi raziskave, razvoj novih izdelkov, podpora proizvodnji, trženje, prodaja in informacijski sistemi. Družba ima moderne proizvodne obrate v Greenwood, Jackson and Kosciusko, Mississippi; Blytheville, Arkansas; Brookfield, Wisconsin and Matamoros, Mexico.

Izdelki Milwaukeeja se izdelujejo po natančnih standardih družbe tudi v modernih tovarnah v Evropi in po vsem svetu. Leta 2001 je bila blagovna znamka Milwaukee prvič uvedena v Avstraliji, ponovno pa v Evropi, leta 2002 pa v ostalih delih sveta. Družba zaposluje preko 3000 ljudi, ki služijo kupcem po vsem svetu.


6 Proizvodnja in distribucija

Metode celične proizvodnje omogočajo družbi, da se lahko bolje osredotoči na zadovoljevanje potreb kupcev in da se hitreje odziva na spremembe na trgu. Kot proizvodna organizacija, ki je na obeh straneh Atlantika certificirana po standardu ISO 9001 , je Milwaukee tudi prva ameriška proizvajalka električnih ročnih orodij, ki ima certificirane po standardi ISO 9000 vse proizvodne obrate.

Dodatno se v obratih družbe Milwaukee izvaja statistična kontrola procesov, ki zagotavlja obvladovanje procesov in zmanjšuje variabilnost. Distributerjem električnega orodja razpošiljajo izdelke Milwaukee iz distribucijskih centrov v Olive Branch, Mississipi in Hoeselt-Belgija.


7 Prodaja in servis

Prodajno osebje družbe Milwaukee prodaja izdelke družbe distributerjem v ZDA, Mehiki, Karibih in severnem delu J.Amerike, z neposredno prodajo ali pa preko podružnic v Kanadi in Mehiki.

Popravila in servis v garanciji zagotavlja mreža preko 800 pooblaščenih servisnih postaj in 17 podružnic družbe, ki so strateško porazdeljene po ZDA, Mehiki in Kanadi.

Globalno se blagovna znamka Milwaukee trži in podpira preko 20 prodajnih in 400 servisnih družb v Evropi, v nordijskih državah, Afriki, Bližnjem vzhodu, Avstraliji, severnem delu J.Amerike in Aziji.


8 Kakovost Milwaukee

Ponos na kakovost izdelave
Spoštovanje poštenega dela
Zavezanost da naredimo izdelek, ki je različen
To je prepričanje in zaveza, ki ju delimo z profesionalci, katerim služimo.

Kakovost je naša najvišja prioriteta. Začenjajoč z razumevanjem potreb profesionalnega uporabnika orodij se kakovost oblikuje z načrtovanjem izdelkov, komponent in procesov, ki prekašajo druge in dopolnjuje z uporabo visokokakovostnih materialov in delov.

Proces se zaključi z dobavo najzahtevnejših izdelkov, ki jih profesionalni uporabnik potrebuje in zahteva. Kaokovost je bila tista, ki je od leta 1924 ustvarjala sloves blagovne znamke Milwaukee in ki je še vnaprej gonilna sila napredka za rast družbe.