Product was successfully added to your shopping cart.

Politika zasebnosti

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna in vsi podatki, ki jih pridobimo so varno shranjeni in obdelovani v skladu z ustreznimi zakoni. 

Družba Grlica d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in razume skrbi, ki se lahko pojavijo glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, ki nam jih posredujete z obiskom oz. preko naših spletnih strani ali spletnih trgovin (v nadaljnjem besedilu: storitve ali spletne storitve). 

Storitve Grlica d.o.o. obsegajo spletno stran (www.grlica.si) in spletno trgovino , v nadaljevanju Grlica d.o.o.. Ta politika zasebnosti določa, kako Grlica d.o.o. obdeluje informacije, ki jih je mogoče uporabiti za neposredno ali posredno identifikacijo posameznika (»osebni podatki«), zbrani z uporabo svoje spletne strani in spletne trgovine.

Namen Politike zasebnosti je, da vam na enostaven način predstavimo osebne podatke, ki jih zbiramo o vas, na katerih podlagah in za katere namene jih obdelujemo, možnosti glede upravljanja nastavitve vaše zasebnosti ter vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki.

Politika zasebnosti družbe Grlica d.o.o. je skladna z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov) in zakonodajo Republike Slovenije ter zajema naslednje informacije:

  1. kontaktne informacije družbe Grlica d.o.o.,

  2. pravne podlage in nameni obdelave osebnih podatkov,

  3. vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo,

  4. uporabo piškotkov in sorodnih tehnologij,

  5. upravljanje nastavitev zasebnosti,

  6. posredovanje osebnih podatkov,

  7. roke hrambe osebnih podatkov,

  8. varstvo osebnih podatkov,

  9. pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki, vključno s pravico do pritožbe,

  10. spremembe politike zasebnosti.

V tej Politiki opredeljuje izraz "Uporabnik", "obiskovalec", "stranka" ali "vi" kot fizično ali pravno osebo, bodisi obiskovalca spletne strani ali spletne trgovine. 

Izraz "mi", "mi", "naš", “obdelovalec” se nanaša na Grlica d.o.o. (spletna stran in spletna trgovina).

 

1.     O UPRAVLJALCU OSEBNIH PODATKOV 

 

Upravljalec vaših osebnih podatkov je družba Grlica d.o.o., Hofbauerjeva 2, 3330 Mozirje, Matična številka: 5365619000, dav.št. 16110986.

Na vaša vprašanja zvezi s to Politiko zasebnosti, zaupnosti vaših osebnih podatkov, načinu obdelave ali na vaše zahteve v zvezi z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba in/ali pooblaščena oseba za varstvo podatkov pri družbi Grlica d.o.o.. Stik s to osebo lahko vzpostavite preko zgoraj navedenega naslova družbe Grlica d.o.o. ali preko elektronske pošte info@grlica.si.

 

2.     PRAVNE PODLAGE IN NAMENI OBDELAVE

 

Družba Grlica d.o.o. zbira, beleži, ureja, shranjuje posreduje in drugače obdeluje osebne podatke, ki jih imamo o vas, na temelju različnih pravnih podlag in za namene, ki so opredeljeni v nadaljevanju dokumenta.

2.1.         Obdelava na podlagi pogodbe

Družba Grlica d.o.o. obdeluje osebne podatke za uresničevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodb, in sicer:

i)                 pogodb o prodaji/nakupu izdelkov – posredovane osebne podatke kupcev v spletnih trgovinah na naslovu www.grlica.si.

ii)               pogodb o uporabi spletnih storitev – osebne podatke naročnikov storitev (npr. registracija uporabniškega računa v spletni trgovini, uporabniki spletne strani www.grlica.si). 

V okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti Grlica d.o.o. (v nadaljevanju obdelovalec), obdeluje osebne podatke posameznikov za namene identifikacije posameznika, sklenitve pogodbe (čeprav je pogodba o prodaji izdelkov Grlica d.o.o. in kupcem v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko družba Grlica d.o.o. kupcu pošlje elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (»naročilo odpremljeno/pripravljeno za prevzem«), se šteje, da se posredovani osebni podatki v tem primeru obdelujejo na podlagi pogodbenega pravnega temelja tudi za namen sklenitev pogodbe), za komunikacijo z vami (obveščanje o spremenjenih splošnih pogojev, ipd.), za zagotavljanje podpore uporabnikom (npr. odpravo tehničnih težav, težav pri izvedbi nakupa, ipd.), v primeru nakupa pa z namen izvedbe naročila (dobava, dostava izdelkov, izdaja računa, reševanje morebitnih zahtevkov kupca (reklamacije, garancije)), pošiljanje obvestil posameznikom v zvezi z izvedbo naročil in morebitne druge namene, ki so potrebni za izvedbo naročila, za hrambo zgodovine nakupov (le registrirani uporabniki), za izvajanje morebitnih postopkov izterjave ter za lastne računovodske in davčne potrebe.  

2.2.         Obdelava na podlagi zakona

Obdelovalec obdeluje osebne podatke na podlagi zakonskih obveznosti, ki veljajo za družbo Grlica d.o.o. (npr. zlasti davčnih predpisov shranjevanje računov, shranjevanje podatkov nagrajencev nagradnih iger, ipd.).

2.3         Obdelava na podlagi legitimnih interesov

Obdelovalec lahko osebne podatke obdeluje na podlagi zakonitih interesov, za katere si prizadeva družba Obdelovalec, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. Kadar gre za nadaljnjo obdelavo podatkov zbranih o posamezniku, Obdelovalec opravi presojo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov. Taka nadaljnja uporaba podatkov v psevdonimizirani ali agregirani (združeni) obliki na primer prestavlja zakonito uporabo podatkov za trženjske in druge poslovne oziroma tehnične analize Obdelovalec Kot dodaten ukrep pri nekaterih oblikah nadaljnje obdelave podatkov o prometu se lahko uporabi tudi brisanje določenih podatkov.

Na podlagi z zakonitega interesa lahko Obdelovalec obdeluje osebne podatke v nujno potrebnem in sorazmernem obsegu za zagotovitev delovanja spletnih storitev, zlasti z namenom preprečevanja nepooblaščenega dostopa do vašega uporabniškega računa, širjenje zlonamernih kod, preprečitev goljufij oz. drugih zlorabe spletne strani ali spletne trgovine, kot tudi za zaščito svojih pravic intelektualne lastnine v zvezi s spletnimi storitvami.

Na podlagi zakonitih interesov Obdelovalec lahko obdeluje vaše osebne podatke tudi za namene neposrednega trženja (v primeru kupcev), preprečevanje zlorab, uveljavljanje zahtevkov ali obrambo pred zahtevki v upravnih in sodnih postopkih.

2.4.         Obdelava na podlagi privolitve (soglasje)

Obdelovalec obdeluje osebne podatke na podlagi soglasja za obdelavo osebnih podatkov, ki  posameznik poda družbi za naslednje namene: 

i)                 za namen neposrednega trženja – prejemanja obvestil. Obvestila vsebujejo aktualne ponudbe, ugodnosti in/ali vabila dogodke upravljalca in njegovih poslovnih partnerjev, vabila k sodelovanju v nagradnih igrah in natečajih ter koristne nasvete, novosti in opomnike iz sveta življenjskega sloga, stila, ipd.;

ii)               za izvajanje trženjskih analiz in segmentiranja kupcev ter za posredovanje prilagojenih ponudb izdelkov in storitev;

iii)              za namen sodelovanja v nagradnih igrah.

Glede na posredovane osebne podatke lahko obvestila in prilagojene ponudbe prejemate preko elektronske pošte, SMS, MMS na posredovano mobilno telefonsko številko, oz. v tiskani obliki na posredovani naslov. 

Svoje soglasje kadarkoli prekličete oz. spremenite na enak način, kot je bilo soglasje dano;  ; v nastavitvah uporabniškega računa ali s posredovanjem zahteve za preklic soglasja za določen namen na naslov info@grlica.si.

Kjer soglasje vključuje neposredno trženje na podlagi posameznikovega profila, lahko Obdelovalec izvaja razvrščanje posameznikov v segmente na podlagi uporabe spletnih strani Obdelovalca za namene prilagojenih ponudb storitev in izdelkov. 

3.     KATERE OSEBNE PODATKI ZBIRAMO 

Obdelovalec o vas zbira različne podatke, vključno z osebnimi podatki, s katerimi vas je mogoče neposredno ali posredno določiti (identificirati), v kolikor se vi ali drugi odločijo deliti te osebne podatke z Obdelovalcem. Podatke prejmemo na več načinov, vključno z nakupovanjem v spletni trgovini, s prijavo na e-obvestila (neposredno trženje), registracijo uporabniškega računa v spletni trgovini ali obiskom spletnih strani Obdelovalca. Obdelovalec zbira podatke o vaši uporabi storitev, ki jih ponuja Obdelovalec

Osebni podatki, ki jih zbiramo: 

i) osnovni osebni podatke kot so ime in priimek, elektronski naslov, naslov prebivališča (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), naslov za dostavo, ki je lahko isti ali drugi kot naslov prebivališča naročnika (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), telefonska številka ali fax, in potrditveno geslo, personalizirana koda za popust;

ii) podatke o nakupu in načinu plačila,  pri čemer se v primeru izvedbe plačila v spletni trgovini z uporabo kreditne kartice vsebina podatkov kartice  ne shranjujejo v zbirkah podatkov Obdelovalca - te podatke shranjuje ponudnik plačniškega sistema Bankart oziroma NLB d.d.;

ii) podatki, ki jih zbiramo, so lahko tudi (1) lokacijski podatki z uporabo GPS (vendar podatkov o lokacijah ne shranjujemo), pri čemer se lahko odločite za izklop zbiranja podatkov preko geolokacije, kar pa lahko onemogoči posamezne funkcionalnosti spletne strani ali spletne trgovine, ki uporabljajo te podatke (npr. deljenje podatkov o lokaciji); (2) podatki o vaši napravi, preko katere dostopate do spletne strani ali spletne trgovine (tip naprave, operacijski sistem, (3) IP naslov in (4) informacije o uporabi spletne strani ali spletne trgovine;

iii) zbiramo tehnične informacije vašega brskalnika, računalnika ali mobilne naprave, ko dostopate do storitev obdelovalca. 

 

4.     UPRAVLJANJE NASTAVITEV V UPORABNIŠKEM RAČUNU

4.1         Posodobitve uporabniškega računa

Posameznik je dolžan posredovati točne in popolne podatke. Vaše morebitne spremembe osebnih podatkov v uporabniškem računu spletne trgovine lahko registrirani uporabnik posodobi, prilagodi oz. spremeni v nastavitvah uporabniškega računa. 

4.2        Zaprtje uporabniškega računa 

V kolikor želite zapreti vaš uporabniški račun spletne trgovine, lahko to kadarkoli storite s posredovanjem zahteve za zaprtje uporabniškega računa na kontaktni naslov info@grlica.si, pisni zahtevi je potrebno predložiti dokazilo o identiteti in naslovu. Račun bo zaprt v roku 30 delovnih dni po pridobitvi pisne zahteve posameznika in dokazil o njegovi istovetnosti. 

Zaprtje uporabniškega računa spletne trgovine ne pomeni preklica soglasja (odjave) od prejemanja obvestil neposrednega trženja.

Upoštevajte dejstvo, da nekaterih osebnih podatkov o vas, ki jih obdelujemo na podlagi pogodbe, ne smemo izbrisati, v skladu s predpisi s področja davčnega prava hrani 10 let od izvedbe naročila oziroma rešitve reklamacije ali vrnitve izdelka.

 

5.     POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

5.1        Pogodbeni obdelovalci

Obdelovalec lahko posreduje vaše osebne podatke tretjim osebam, s katerimi imamo sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov (v nadaljnjem besedilu: pogodbeni obdelovalci) za namene podpore, analize in stalnega izboljševanja naših storitev, obdelave plačil ali dostavo naročil. Pogodbeni obdelovalci imajo odstop le do tistih osebnih podatkov, ki jih nujno potrebujejo za zagotovitev storitev, ki jih opravljajo za nas, podatkov in samo za namene izvajanja teh nalog v našem imenu in jih ne smejo uporabljati za noben drug namen. Pogodbeni obdelovalci so dolžni varovati vaše osebne podatke, z njimi pa obdelovalec tudi sklene posebne pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. 

Obdelovalec lahko sodeluje s pogodbenimi obdelovalci, ki za nas obdelujejo statistične podatke o tem kako uporabljate naše storitve z namenom oglaševanja storitev oz. za prikazovanje informacij, ki bi lahko bile v vašem interesu. Tovrstni obdelovalci razpolagajo samo z anonimiziranimi podatki.  

5.2         Javne dostopne informacije

Nekatere informacije o vas so lahko javno dostopne, kot na primer podatki, ki jih posredujete ali delite preko spleta (npr. dogodki, slike, komentarji, ….) ali pa objava komentarja v spletni trgovini oz. družbenih omrežjih, ipd.

5.3         Spletne strani in aplikacije tretjih oseb

Vaše osebne podatke lahko z vašo privolitvijo delimo z aplikacijami tretjih oseb, če se odločite za dostop do naših storitev prek takšne aplikacije (npr. Facebook, Google račun). Obdelovalec ni odgovoren za to, kar tretje osebe počnejo z vašimi podatki, zato se morate prepričati, da zaupate aplikaciji, in da ima sprejete ustrezne smernice varovanja osebnih podatkov. 

Na spletnih mestih Obdelovalca obstajajo povezave do spletnih mest, ki niso pod nadzorom s strani Obdelovalca. Z obiskom teh strani lahko posredujete svoje informacije tretjim osebam, s katerimi Obdelovalec nima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Te spletne strani imajo svojo politiko zasebnosti skladno s katero obdelujejo vaše osebne podatke. Prosimo preberite njihovo politiko zasebnosti, da se seznanite z načinom obdelave vaših osebnih podatkov na spletnih mestih tretjih oseb, ki jih obiskujete. 

5.4         Skupni upravljalci 

Vaše osebne podatke lahko delimo s pogodbenimi partnerji, s katerimi nastopamo v vlogi skupnega upravljavca, ki skladno s to politiko zasebnosti obdelujejo vaše osebne podatke (npr. primer nagradne igre v sodelovanju z dobavitelji). V vsakem posameznem primeru vas bomo o takih primerih obvestili v splošnih pravilih nagradne igre. 

5.5         Univerzalno pravno nasledstvo

V primeru  združitve,, delitev ali pride do prenosa dejavnosti na tretjo osebo, lahko vaše podatke prenesemo na tretjo oseb, ki je povezana z prevzemom Obdelovalca.

5.6        Javni organi

Ne glede na določbe glede časa hrambe osebnih podatkov po Politiki zasebnost, lahko vaše osebne podatke hranimo za daljše obdobje in jih posredujemo  tretjim osebam kot so policija, tožilstvo, sodišče in drugi pristojni državni organi znotraj Republike Slovenije ali zunaj nje, v kolikor presodimo, da je tako posredovanje potrebno in zahtevano z zakonom, vključno za namene preprečevanja, preiskovanja, odkrivanja ali pregona kaznivih dejanj. Vaše osebne podatke lahko posredujemo državnim organom tudi kadar je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov v sodnem postopku ali v upravnem ali izvensodnem postopku.

5.7        Posredovanje podatkov v države, ki niso članice EU ali EGP 

V primeru uporabe spletnih storitev zunaj držav članic EU se zaradi zagotavljanja spletnih storitev posredovani podatki lahko prenašajo, shranjujejo ali obdelujejo v tretjih državah, kjer zakonodaja s področja varstva osebnih podatkov predpisuje drugačne standarde kot v državah članicah EU oz. EGP. Z uporabo storitev v državah izven EU soglašate, da se lahko osebni podatki prenašajo oz. posredujejo subjektom, ki so v tretjih državah. 

Obdelovalec sicer sam vaših osebnih podatkov ne bo iznašal v države, ki imajo geolokacijo izven EU ali EGP.

6.     ROKI HRAMBE OSEBNIH PODTAKOV 

Osebne podatke hranimo tako dolgo, kot je potrebno za zagotovitev naših storitev oziroma dlje, v kolikor obstajajo zakonske obveznosti.

Osebne podatke povezane z vašim uporabniškim računom se hranijo do zaprtja računa, pri čemer se podatki, vezani na nakup, ki ga je uporabnik izvedel v spletni trgovini, ohranijo. Zaprtje uporabniškega računa lahko izvedete sami tako, da zaprosite za izbris preko elektronske pošte info@grlica.si. Zaprtje uporabniškega računa in izbris vaših osebnih podatkov lahko traja do 30 delovnih dni od popolne zahteve. Upoštevajte, da lahko nekatere podatke iz zaprtih računov obdržimo v skladu z zakonom za preprečevanje goljufij, za izterjavo dolgov, reševanje sporov, odpravljanje težav, pomagamo pri preiskava pristojnih organov, uveljavljamo pogoje uporabe storitev in sprejemamo druge ukrepe, ki jih dopušča zakon. Podatki, ki jih obdržimo bodo obravnavani v skladu s to politiko zasebnosti.

Podatki v zvezi plačilom nakupa v spletni trgovine in z njimi povezani kontaktni podatki o posameznikih se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitev oz. do morebitnega izteka zastaralnega roka v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša do 5 let. Skladno z davčnimi predpisi se izdani računi hranijo še 10 let po poteku leta, v katerem je izdan račun.

Osebne podatke, ki so pridobljeni na podlagi soglasja, hranimo vse do preklica soglasja, vendar največ 5 let.

Podatke o vas, ki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani lahko anonimiziramo in združimo z drugimi podatki, ki ne omogočajo določitve posameznika za pridobitev vpogleda v statistične informacije, ki so komercialno koristni za Obdelovalca, kot je na primer statistika uporabe storitev, ki jih ponujamo. Ti osebni podatki so anonimizirani in ne ponujajo povezave z določljivim posameznikom.

7.     VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Obdelovalec izvaja več tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotavljanje varnosti osebnih podatkov med zbiranjem, prenosom in shranjevanjem. Obdelovalec si prizadeva primerno varovati vaše osebne podatke, vendar ne jamčimo popolne varnosti osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, in ne odgovarjamo za krajo, uničenje, izgubo, namerno ali nenamerno razkritje vaših osebnih podatkov ali informacij o vas. Obdelovalec upošteva splošno sprejete standarde za zaščito prejetih informacij tako med prenosom kot po njihovem prejetju, vendar noben način elektronskega prenosa ali shranjevanja ni 100% varen, zato ne moremo zagotoviti popolne varnosti. 

Obdelovalec uporablja tehnologijo SSL (Secure Sockets Layer), ki zagotavlja šifriranje osebnih podatkov in podatkov kreditnih kartic. Obdelovalec zagotavlja varnost naših storitev in vaših osebnih podatkov. Strežniki Obdelovalca so dodatno zaščiteni z uporabo požarnih pregrad in drugih tehnologij za zagotavljanje varnosti podatkov.   

Za varovanje podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam z ustreznim zagotavljanjem varnosti svoje mobilne naprave ali računalnika kot tudi z varovanjem uporabniškega imena, gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito vaše elektronske naprave. Da bi zagotovili učinkovitost teh ukrepov pri preprečevanju nepooblaščenega dostopa do vaših osebnih podatkov, se morate zavedati varnostnih funkcij, ki so vam na voljo prek vašega brskalnika. Uporabljajte brskalnik, ki omogoča nastavitev varnostnih funkcij preden posredujete vaše osebne podatke ali podatke kreditnih kartic preko interneta. Upoštevajte dejstvo, da v kolikor uporabljate brskalnik, ki ne podpira uporabe SSL tehnologije, je lahko tak prenos osebnih podatkov tvegan.

Večina brskalnikov omogoča obveščanje v kolikor se nahajate na spletni strani, ki ne zagotavlja varne povezave, ali v kolikor pošiljate podatke prek nezavarovane povezave. Obdelovalec vam priporoča, da omogočite te funkcije vašega brskalnika s čimer boste pripomogli k varnosti vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko spremljate naslov na katerem se nahajate (URL). Varni spletni naslovi se začnejo z https:// namesto http://, skupaj s simbolom za varno povezavo, ki ga uporablja vaš brskalnik (po navadi je tak simbol ključavnica na začetku spletnega naslova). Tak simbol nakazuje uporabo varne komunikacije s strežnikom. Prosimo vas, da obenem preverite podrobnosti (veljavnost) varnostnega certifikata spletnega mesta kjer se nahajate.

Omejitev odgovornosti. Obdelovalec se zavezuje k varovanju osebnih podatkov in informacij o vas, vendar pa nobena povezava preko interneta ne more biti 100% varna in ne more garantirati popolne varnosti podatkov, ki nam jih posredujete. Vaše osebne podatke nam posredujete na lastno odgovornost.

 

8.     PRAVICE POSAMEZNIKOV

Obdelovalec zagotavlja uresničevanje pravic posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki.  Zahteve posameznika v zvezi z uresničevanjem pravic se pošljejo lahko na elektronski info@grlica.si, ali po pošti na naslov Grlica d.o.o., Hofbauerjeva 2, 3330 Mozirje. Posameznik je dolžan zahtevi, ki ni posredovana iz e-naslova registriranega uporabnika, predložiti dokazilo o identiteti in/ali naslovu. Obdelovacle na vašo zahtevo odgovori skladu z veljavnimi predpisi.

Posameznik ima v zvezi osebnimi podatki naslednje pravice:

8.1         Pravica do dostopa do podatkov 

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu Obdelovalec potrdi, ali se obdelujejo podatki v zvezi z njim, ter, če da, omogoči dostop do osebnih podatkov ter poda informacije v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.).

8.2         Pravica do popravka

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu obdelovalec omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov. Registrirani uporabniki lahko to storijo preko nastavitev svojega uporabniškega računa v spletni trgovini.

8.3        Pravica do izbrisa

Skladno s pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi, lahko posameznik kadarkoli zahteva, da mu obdelovalec omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe). 

8.4         Pravica do omejitve obdelave 

Skladno s pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi, lahko posameznik kadarkoli zahteva, da mu obdelovalec omogoči pravico do omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. Registrirani uporabniki spletnih storitev lahko storite v nastavitvah vašega uporabniškega računa.

Upoštevajte, da v primeru omejitve obdelave določenih osebnih podatkov morda ne bomo mogli zagotoviti popolne storitve. 

8.5         Pravica do prenosljivosti podatkov

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu obdelovalec omogoči, da osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, posreduje posamezniku ali prenese na upravljavca po posameznikovem izboru (če je tehnično izvedljivo), pod pogoji, kot jih podrobneje določajo veljavni predpisi.

8.6         Pravica do ugovora

V primeru, da obdelovalec obdeluje osebne podatke na podlagi zakonitih interesovobdelovalca, kot je bilo predstavljeno zgoraj, lahko posameznik v določenih primerih taki obdelavi ugovarja. Obdelovalec bo prenehala obdelovati te osebne podatke, razen če presodi, da imamo utemeljene in legitimne razloge za nadaljevanje obdelave ali če je obdelava potrebna iz zakonskih razlogov.

Ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov za namene neposrednega trženja se lahko izvede tudi s preklicem soglasja za prejemanje obvestil tako, s klikom na gumb 'odjava', ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila  oz. da sledi navodilom v vsakokrat poslanem obvestilu.

8.7        Preklic soglasja

Posameznik lahko kadarkoli prekliče soglasje, v primerih, ko je podal soglasje za določen namen obdelave vaših osebnih podatkov.

Registrirani uporabniki lahko preklic soglasja izvedejo na info@grlica.si.

Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

8.8          Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo Informacijskemu pooblaščenec Republike Slovenije, v kolikor meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Postopek pritožbe pri nadzornem organu je objavljen na spletni strani nadzornega organa. 

 

9.  SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI IN POLITIKE PIŠKOTKOV

obdelovalec si pridružuje pravico do spremembe politike zasebnosti in politike piškotkov glede na razmere in zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Prosimo vas, da jo redno spremljate in pregledate novosti.

O vseh spremembah glede obdelave vaših osebnih podatkov in/ali spremembe (posodobitve) politike zasebnosti ali politike piškotkov, vas bomo ustrezno predhodno obvestili. Prav tako bodo spremembe politike zasebnosti  pravočasno objavljena na naši spletni strani in spletni trgovini.

V kolikor ne soglašate s politiko o zasebnosti, vas prosimo, da prenehate z uporabo naših spletnih storitev in zaprete svoj uporabniški račun oz. prekličete podana soglasja.

Zadnjič spremenjeno: 28. maj 2019